Fréttir

Use bank­ing services for mobiles and the In­ter­net

In most cases, there is no need to visit a bank branch to utilise banking services as most main transactions and various services can be accessed using mobile phones or a computer. This is a summary of services that do not require bank visits or human contact.
16. mars 2020

A ll main actions can be carried out via the app and online banking. If you need assistance or financial advice, please call Landsbankinn’s Customer Service Centre at +354 410 4000 or email landsbankinn@landsbankinn.is. The web messenger can also be a useful contact channel and is located on the Bank’s website (click the speech balloons in the bottom right corner). The web messenger is available between 9-17:00 on banking days and the Customer Service Centre is open to 16:00.

The Icelandic Medical Director of Health has asked the population to utilise contactless payment solutions while the COVID-19 outbreak persists. We recommend that customers use their mobiles or smartwatches rather than contactless payment cards, as this is safer and more convenient. The contactless function on payment cards caps individual transactions at ISK 5000 while no maximum restrictions apply to payments using mobiles and watches. Payment can be made with Apple Pay, Landsbankinn’s card app (for Androids), Garmin Pay or Fitbit Pay.

If you have Landsbankinn’s app you do not need the plastic card to pay for transactions online. The app contains the card number, validity period and the CVC number. It is easy and safe to copy and paste such information into online payment forms.

Applying for a payment card in Landsbankinn’s app is quickly done. The payment card information can subsequently be transferred directly to the app that utilises it (Apple Pay, the card app, Garmin or Fitbit) and start making contactless payments.

Did you get a gift card for Christmas? You can register Landsbankinn gift cards in Apple Pay, the card app, Garmin Pay or Fitbit Pay and use it to make contactless payment anytime and anywhere.

International transfers can be made simply in the app and online banking. Online banking also allows you to create savings accounts, order regular savings and trade in equities and in funds.

It is easy to pay all bills both via the app and online banking. It can also be convenient to register monthly bills for direct debit, ensuring that they are paid automatically on the due date.

If you require extra funds to bridge the gap caused by unexpected expenses, you can apply for an Aukaklán loan in the app and smooth repayment across up to 5 years. The funds are deposited to your account or credited to your credit card immediately.

The app allows you to change your overdraft limit or initiate a gradual lowering of the overdraft, or increase the authorisation on a credit card. If you need to smooth credit card bills across multiple repayment dates, this can be done simply and quickly through Landsbankinn online banking.

If new housing is in the cards, housing loans can be applied for online. You complete a credit assessment on Landsbankinn’s website and then apply for a loan using an automated process. Once that is done, a Bank advisor will call you.

Vehicle loans can be applied for with a car dealership using an electronic signature or by contacting the Customer Service Centre. If the loan amount exceeds ISK 2.2 million for an individual or ISK 4.4 million for married couples/common-law spouses, an electronic credit assessment can be downloaded from landsbankinn.is in a matter of minutes.

If you believe you might not be able to make payment on your bills, it is always best to contact the Bank sooner rather than later. Landsbankinn can offer various solutions. Advice on a myriad of financial issues can be obtained by calling the Customer Service Centre, chatting via web messenger or emailing.

Not a Landsbankinn customer? Simply download the Landsbankinn app and use electronic ID to become a customer.

Þú gætir einnig haft áhuga á
Netöryggi
23. feb. 2024
Vörum við þjófum við hraðbanka
Við vörum við þjófum sem stela kortum frá fólki sem er að taka út peninga í hraðbanka og ítrekum mikilvægi þess að enginn sjái þegar PIN er slegið inn.
Grindavík
22. feb. 2024
Grindvíkingar halda óbreyttum vaxtakjörum við kaup á nýrri íbúð
Landsbankinn býður Grindvíkingum sem eru með íbúðalán á föstum vöxtum hjá bankanum og ákveða að selja ríkinu íbúðarhúsnæði sitt að halda þeim kjörum sem eru á láninu við kaup á nýrri fasteign.
Krossmói
22. feb. 2024
Zebranie dotyczące finansów: Czego chcesz się dowiedzieć o finansach i usługach bankowych w Islandii?
Landsbankinn oraz Związek Zawodowy Marynarzy i Rybaków w Keflavíku i okolicach (VSFK) zapraszają na zebranie informacyjne w języku polskim na temat oszczędzania, spraw emerytalnych, kredytu hipotecznego oraz bezpieczeństwa cybernetycznego.
Krossmói
22. feb. 2024
Fjármálamót: Hvað viltu vita um fjármál og bankaþjónustu á Íslandi?
Landsbankinn og Verkalýðs- og sjómannafélag Keflavíkur og nágrennis (VSFK) standa fyrir fræðslufundi á pólsku um sparnað, lífeyrismál, húsnæðislán og netöryggi.
Grænland
13. feb. 2024
Fyrirtækjaráðgjöf bankans ráðgjafi í vel heppnuðu hlutafjárútboði Amaroq
Amaroq Minerals Ltd., félag sem starfar á sviði námuvinnslu og er handhafi réttinda til leitar að verðmætum málmum í jörðu á Suður-Grænlandi, lauk í gær vel heppnuðu hlutafjárútboði að andvirði 7,6 milljarða íslenskra króna.
Reykjanesbær
13. feb. 2024
Nasz oddział w Reykjanesbær przy Krossmóar 4a został ponownie otwarty
Serdecznie witamy Klientów w tych samych godzinach otwarcia co wcześniej, tj. w godz. 10.00‒16.00 w każdy dzień roboczy.
Reykjanesbær
12. feb. 2024
Útibú bankans í Reykjanesbæ opið
Útibú okkar í Reykjanesbæ að Krossmóum 4a hefur verið opnað að nýju.
Gulleggið 2024
9. feb. 2024
Sea Growth er sigurvegari Gulleggsins 2024
Viðskiptahugmyndin Sea Growth bar sigur úr bítum í Gullegginu, frumkvöðlakeppni Icelandic Startups. Sea Growth gengur út á að framleiða fiskhrávörur úr fiskfrumum, svokallaðan vistfisk. Teymið skipa Birgitta G.S. Ásgrímsdóttir, Alexander Schepsky, Martin Uetz og Sigrún Guðjónsdóttir.
Sjávarklasinn
8. feb. 2024
Landsbankinn hefur samstarf við Íslenska sjávarklasann
Íslenski sjávarklasinn og Landsbankinn hafa hafið samstarf sem miðar að því að styðja við aukna verðmætasköpun í bláa hagkerfinu. Áhersla verður lögð á stuðning við nýsköpunarfyrirtæki sem vinna að lausnum á þeim áskorunum sem rótgrónari fyrirtæki standa frammi fyrir, auk þess að styðja við frumkvöðla sem vinna verðmæti úr því sem áður var fargað.
Netbanki
26. jan. 2024
Skert þjónusta vegna viðhalds aðfaranótt mánudags
Vegna kerfisuppfærslu verður tiltekin þjónusta bankans ekki aðgengileg aðfaranótt mánudagsins 29. janúar. Gert er ráð fyrir að þjónustan verði skert frá miðnætti til kl. 6.00 á mánudagsmorgun.
Vefkökur

Með því að smella á „Leyfa allar“ samþykkir þú notkun á vefkökum til þess að auka virkni vefsins, greina vefnotkun og aðstoða við markaðssetningu.

Nánar um vefkökur