Fréttir

Use bank­ing services for mobiles and the In­ter­net

In most cases, there is no need to visit a bank branch to utilise banking services as most main transactions and various services can be accessed using mobile phones or a computer. This is a summary of services that do not require bank visits or human contact.
16. mars 2020

A ll main actions can be carried out via the app and online banking. If you need assistance or financial advice, please call Landsbankinn’s Customer Service Centre at +354 410 4000 or email landsbankinn@landsbankinn.is. The web messenger can also be a useful contact channel and is located on the Bank’s website (click the speech balloons in the bottom right corner). The web messenger is available between 9-17:00 on banking days and the Customer Service Centre is open to 16:00.

The Icelandic Medical Director of Health has asked the population to utilise contactless payment solutions while the COVID-19 outbreak persists. We recommend that customers use their mobiles or smartwatches rather than contactless payment cards, as this is safer and more convenient. The contactless function on payment cards caps individual transactions at ISK 5000 while no maximum restrictions apply to payments using mobiles and watches. Payment can be made with Apple Pay, Landsbankinn’s card app (for Androids), Garmin Pay or Fitbit Pay.

If you have Landsbankinn’s app you do not need the plastic card to pay for transactions online. The app contains the card number, validity period and the CVC number. It is easy and safe to copy and paste such information into online payment forms.

Applying for a payment card in Landsbankinn’s app is quickly done. The payment card information can subsequently be transferred directly to the app that utilises it (Apple Pay, the card app, Garmin or Fitbit) and start making contactless payments.

Did you get a gift card for Christmas? You can register Landsbankinn gift cards in Apple Pay, the card app, Garmin Pay or Fitbit Pay and use it to make contactless payment anytime and anywhere.

International transfers can be made simply in the app and online banking. Online banking also allows you to create savings accounts, order regular savings and trade in equities and in funds.

It is easy to pay all bills both via the app and online banking. It can also be convenient to register monthly bills for direct debit, ensuring that they are paid automatically on the due date.

If you require extra funds to bridge the gap caused by unexpected expenses, you can apply for an Aukaklán loan in the app and smooth repayment across up to 5 years. The funds are deposited to your account or credited to your credit card immediately.

The app allows you to change your overdraft limit or initiate a gradual lowering of the overdraft, or increase the authorisation on a credit card. If you need to smooth credit card bills across multiple repayment dates, this can be done simply and quickly through Landsbankinn online banking.

If new housing is in the cards, housing loans can be applied for online. You complete a credit assessment on Landsbankinn’s website and then apply for a loan using an automated process. Once that is done, a Bank advisor will call you.

Vehicle loans can be applied for with a car dealership using an electronic signature or by contacting the Customer Service Centre. If the loan amount exceeds ISK 2.2 million for an individual or ISK 4.4 million for married couples/common-law spouses, an electronic credit assessment can be downloaded from landsbankinn.is in a matter of minutes.

If you believe you might not be able to make payment on your bills, it is always best to contact the Bank sooner rather than later. Landsbankinn can offer various solutions. Advice on a myriad of financial issues can be obtained by calling the Customer Service Centre, chatting via web messenger or emailing.

Not a Landsbankinn customer? Simply download the Landsbankinn app and use electronic ID to become a customer.

Þú gætir einnig haft áhuga á
Námsstyrkir 2024
3. júní 2024
Bankinn úthlutar námsstyrkjum að upphæð 8 milljónir króna
Landsbankinn úthlutaði námsstyrkjum til sextán námsmanna úr Samfélagssjóði bankans þann 31. maí. Styrkirnir voru veittir í þrítugasta og fimmta skipti og heildarupphæð námsstyrkjanna nemur átta milljónum króna. Alls bárust um 400 umsóknir í ár.
Skólahreysti 2024
27. maí 2024
Lið Flóaskóla er sigurvegari Skólahreysti 2024
Flóaskóli og Laugalækjarskóli luku keppni með jafnmörgum stigum í æsispennandi úrslitakeppni Skólahreysti í Mýrinni í Garðabæ laugardaginn 25. maí. Báðir skólar hlutu 57,5 stig af 72 mögulegum! Það sem ræður úrslitum þegar skólar eru jafnir af stigum er gengi þeirra í keppnisgreinunum fimm. Flóaskóli var stigahærri en Laugalækjarskóli í þremur keppnisgreinum af fimm og því er Flóaskóli sigurvegari Skólahreysti 2024.
Netöryggi
24. maí 2024
Ísland.is er aldrei notað við innskráningu í appið eða netbankann
Við vörum við svikaskilaboðum sem eru send í nafni Ísland.is í þeim tilgangi að safna persónuupplýsingum og komast inn í netbanka einstaklinga. Athugið vel að Ísland.is er aldrei notað til innskráningar í app eða netbanka Landsbankans.
Austurbakki
23. maí 2024
Vegna ráðgefandi álits EFTA-dómstólsins
EFTA-dómstóllinn birti í dag ráðgefandi álit á túlkun á tilteknum ákvæðum tilskipana Evrópusambandsins sem varða fasteignalán til neytenda. Tilskipanirnar hafa verið teknar inn í EES-samninginn og innleiddar með íslenskum lögum.
Plúskort
22. maí 2024
Engin færslugjöld eða árgjöld með Plúskorti Landsbankans
Með því að nota Plúskort Landsbankans greiðir þú engin færslu- og árgjöld en kortið safnar samt Aukakrónum sem þú getur notað til að versla hjá samstarfsaðilum.
17. maí 2024
Greiðslumat óaðgengilegt frá föstudegi kl. 17 til laugardags kl. 15
Vegna viðhalds verður ekki hægt að framkvæma greiðslumat í Landsbankaappinu og netbankanum frá klukkan 17 föstudaginn 17. maí til klukkan 15 laugardaginn 18. maí.
Fjármálamót: Þarftu að endurfjármagna?
13. maí 2024
Fjármálamót: Þarftu að endurfjármagna?
Frábær mæting var á Fjármálamót í Landsbankanum í Reykjastræti á þriðjudaginn sem tileinkað var fasteignamarkaði og endurfjármögnun.
Landsbankinn
30. apríl 2024
Landsbankinn breytir vöxtum
Landsbankinn breytir vöxtum inn- og útlána og taka breytingarnar gildi miðvikudaginn 1. maí 2024.
Play
24. apríl 2024
Fljúgðu með PLAY fyrir Aukakrónur
Flugfélagið PLAY hefur bæst í hóp þeirra fjölmörgu fyrirtækja sem taka þátt í Aukakrónum, vildarkerfi Landsbankans.
Hönnunarmars
18. apríl 2024
Viðburðir HönnunarMars í Landsbankanum
Landsbankinn er stoltur styrktaraðili HönnunarMars og tekur þátt í hátíðinni með ýmsum hætti. Við stöndum fyrir viðburðum í bankanum í Reykjastræti og í aðdraganda hátíðarinnar heimsóttum við sjö hönnuði til að fá innsýn í verkefnin sem þau eru að vinna að.
Vefkökur

Með því að smella á „Leyfa allar“ samþykkir þú notkun á vefkökum til þess að auka virkni vefsins, greina vefnotkun og aðstoða við markaðssetningu.

Nánar um vefkökur